Colourful Goodies maakt diversiteit onder kinderen bespreekbaar

Nieuwsoverzicht

Elk kind is anders. Maar is het je weleens opgevallen dat bijna alle poppen voor kinderen er hetzelfde uitzien? Colourful Goodies maakt poppen waarin elk kind zich kan herkennen. Of het nu gaat om huidskleur, cultuur of lichamelijke of geestelijke beperking. Jongvolwassenen met een beperking helpen mee in het atelier en de winkel. Met steun van het VriendenLoterij Fonds kan dit initiatief nog meer jongeren een leer-werkplek bieden.

De schoonheid van diversiteit

Ellen Brudet, de eigenaresse van Colourful Goodies, heeft een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder. Als kind herkent ze zich niet in het speelgoed dat verkocht wordt in de speelgoedwinkels, maar als ze zelf kinderen krijgt, merkt ze dat er nog steeds nauwelijks iets aan diversiteit van speelgoed is gedaan. In 2016 opent ze een winkel en creatieve werkplaats in Amsterdam-Noord waar ze poppen ontwerpt en verkoopt waar elk kind met zijn of haar eigen unieke aspecten zich mee kan identificeren. Dit helpt de kinderen zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen in onze samenleving. Bewustwording van de schoonheid van diversiteit is de missie van Colourful Goodies.

Dagbesteding voor jongeren met een beperking

Naast de verkoop van de diverse poppen – die gemaakt worden in Spanje - draagt Colourful Goodies ook bij aan een inclusieve samenleving door dagbestedingsplekken te bieden aan jongvolwassenen met een beperking. Deze jongeren krijgen de kans om kennis te maken met de dagelijkse werkzaamheden van het initiatief, zoals het uitpakken van pakketjes en het aankleden van poppen.

Meer leer-werkplekken met steun van het VriendenLoterij Fonds

Met steun van het VriendenLoterij Fonds kan Colourful Goodies uitbreiden en het aantal leer-werkplekken voor jongeren met een verstandelijke of lichamelijke beperking vergroten. Safka Overweel, programmamanager VriendenLoterij Fonds: “Colourful Goodies geeft jongeren met een beperking een kans en laat mensen samenwerken om diversiteit onder kinderen bespreekbaar te maken. Een mooie opstap naar een samenleving waarin diversiteit normaal is.”

Benieuwd geworden naar Colourful Goodies? Loop snel een keer binnen in de winkel aan de Van der Pekstraat 75 in Amsterdam-Noord of kijk op de website van Colourful Goodies.