Climate Neutral Group fuseert met Anthesis om meer bedrijven te helpen in cruciale tijd klimaatverandering

Nieuwsoverzicht

Eén van de manieren om klimaatverandering tegen te gaan is het compenseren van CO2 uitstoot. De Climate Neutral Group heeft de afgelopen twintig jaar meer dan 3,000 bedrijven ondersteund met het in kaart brengen van hun footprint, het terugbrengen van de uitstoot en CO2compensatie. Vandaag kondigt de Climate Neutral Group aan dat zij fuseren met Anthesis Group (Bcorp). Geweldig nieuws, want dit betekent dat zij wereldwijd nog meer bedrijven kunnen helpen om klimaatneutraal te gaan werken.

Stichting DOEN is al sinds de start in 2002 betrokken bij Climate Neutral Group, en sinds 2006 als aandeelhouder. Mede dankzij de steun van DOEN heeft de Climate Neutral Group zich kunnen ontwikkelen als marktleider op het gebied van klimaatcompensatie. Daarnaast is hun keurmerk Climate Neutral Certified inmiddels een belangrijke en veel gebruikte standaard in de markt.

Climate Neutral Group heeft onmiskenbaar laten zien dat het mogelijk is een markt aan te boren voor klimaatcompensatie. Door de fusie kunnen bedrijven wereldwijd gebruik maken van de expertise van Climate Neutral Group. Climate Neutral Group gaat enorm profiteren van het wereldwijde netwerk van Anthesis Group. Als impact investeerder zijn wij altijd blij dat als we het stokje kunnen overdragen aan een partij die de impact nog meer kan vergroten.” zegt Mirjam Niessen, impact investment manager DOEN Participaties.

DOEN Participaties verkoopt haar volledige aandelenpakket aan Anthesis Group. De opbrengsten van deze exit zullen opnieuw geïnvesteerd worden in duurzame startups. Voor meer informatie over de fusie tussen de Climate Neutral Group en Anthesis Group lees je in het persbericht van Climate Neutral Group.