BredaPhoto Festival 2022: dromen over de toekomst

Nieuwsoverzicht

Vanaf 8 september is zeven weken lang op ruim vijftien bijzondere binnen- en buitenlocaties in Breda nieuw werk te zien van meer dan 60 internationale fotografen uit 28 verschillende landen. De tiende editie van het tweejaarlijkse BredaPhoto Festival heet ‘Theatre of Dreams’ en gaat over hoop, verandering en voorstellen voor een nieuwe kijk op de wereld. In ‘Journey of my Dreams’ - gesteund door het VriendenLoterij Fonds - worden vluchtelingen geportretteerd met hun toekomstdroom.

BredaPhoto 2022: ‘Theatre of Dreams’

De grootste fototentoonstelling van de Benelux toont dit jaar beelden en verhalen over alternatieve toekomsten, over verlangen naar sociale, politieke en economische gelijkheid en over een wereld waarin de klimaatproblemen op de achtergrond raken. Bezoekers zien bijdragen van kunstenaars van over de hele wereld die laten zien hoe mensen willen en kunnen veranderen en die ons aanzetten om zelf in beweging te komen.

Tentoonstelling ’Journey of my Dreams’

Een van de hoofdtentoonstellingen van BredaPhoto 2022 is ‘Journey of my Dreams’. Fotografe en social practicioner Ilse Wolf werkt samen met vluchtelingen en de Bredase afdeling van Buddy to Buddy aan het verbeelden van de verhalen van de vluchtelingen. De focus ligt op de dromen en drijfveren die hen bewegen om een enorme stap in het onbekende te zetten op zoek naar een betere wereld. Statushouders worden geportretteerd in hun toekomstdroom, in een installatie met foto, video en interview. Bezoekers worden uitgedaagd verder te kijken dan de beelden die ze kennen uit de media.

Yu-Lan van Alphen, programmamanager Creatief, VriendenLoterij Fonds: “BredaPhoto deelt in ‘Journey of my Dreams’ een ander verhaal over de vluchtelingenproblematiek. Niet rampspoed en polarisatie, maar juist het menselijke verhaal staat centraal. De kijker wordt uitgedaagd te reflecteren op de levensloop van de hoofdpersonen en de kracht die zij vinden om door te gaan.”

BredaPhoto Festival 2022 is te bezoeken van donderdag 8 september tot en met zondag 23 oktober 2022. Meer informatie en tickets vind je op de website van BredaPhoto.

Bekijk hieronder de trailer van 'Journey of my Dreams'.

Trailer 'Journey of my Dreams'