Boeklancering Delicious Switch – Alles Wat Je Zou Moeten (W)eten

Nieuwsoverzicht

Op donderdag 3 november vond de feestelijke lancering van het kookboek Delicious Switch, van DOEN-partner Verspilling is Verrukkelijk, plaats. Chef-kok London Loy mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Het kookboek staat vol (h)eerlijke recepten, tips om duurzamer te eten en inspirerende achtergrondverhalen.

Verspilling is Verrukkelijk
Verspilling is Verrukkelijk is een platform van 28 ondernemers die voedselverspilling aanpakken door positieve, praktische oplossingen aan te dragen. Die bewustwording is hard nodig want ongeveer één derde van de klimaatbelasting ontstaat door wat er op ons bord ligt. Sterker nog: een groot deel van dat voedsel belandt onnodig in de prullenbak. Dagelijks én wereldwijd!

Chef-kok London Loy neemt het eerste exemplaar in ontvangst

Van waste naar switch
In 2021 bracht Verspilling is Verrukkelijk het kookboek ‘Delicious Waste’ uit om inspiratie te bieden tegen voedselverspilling. Met ‘Delicious Switch’ wil de stichting nog een stap verder gaan, door ook andere oplossingen aan te stippen die bijdragen aan een duurzamer voedselsysteem. Kim Waninge, Chief Community: ‘Ongeveer één derde van de klimaatbelasting ontstaat door wat er op ons bord ligt. Een derde van al dat geproduceerde voedsel wereldwijd belandt ook nog eens onnodig in de prullenbak. De knop moet om: het is hoog tijd voor een ‘switch’ in hoe we ons eten zien en met voedsel omgaan.’

De extra thema’s die naast (voedsel)verspilling in ‘Delicious Switch’ aan bod komen, zijn: plantaardige voeding, seizoen & lokaal, biologisch, duurzame verpakkingen en eerlijke productie en ingrediënten.

Duurzaam cadeau
Delicious Switch is ideaal om thuis zelf achter de hand te hebben op je kookboekenplank, maar ook leuk om cadeau te geven voor de feestdagen! Bestel het boek voor € 18,99 op www.verspillingisverrukkelijk.nl.