Anneke Sipkens: “De coronacrisis laat zien dat mensen steun putten uit de saamhorigheid."

Nieuwsoverzicht

Terwijl er al gesproken wordt over een wereld vóór het virus en een wereld na het virus, is het leven, werken en het hoofd boven water houden in de wereld met het virus al een flinke uitdaging. In de nieuwe P+ special ‘Een andere wereld’, kijken onze directeur Anneke Sipkens en verschillende DOEN-partners naar de huidige crisis. Hoe gaan we om met deze nieuwe wereld, wat nemen we mee naar de toekomst én ook niet onbelangrijk: wat laten we achter?

Lees hier de nieuwe special

Met aandacht voor:

  • Apolitieke aanpak vasthouden
    Directeur Anneke Sipkens van Stichting DOEN houdt tijdens de coronacrisis het hoofd koel. Zakelijk stelt ze dat er nu goede financiële keuzes moeten worden gemaakt. Naar wie gaat de miljardensteun van de overheid? Maken we niet de fout om bedrijven te ondersteunen die eigenlijk tot het verleden behoren? Of kiezen we voor sectoren die ons hervonden gevoel van ‘samen-kunnen-we-de-crisis-aan’ vertegenwoordigen? En waar we dus ook andere wereldproblemen mee kunnen oplossen?
  • StadmakersCoöperatie: Hoe het coronavirus mensen samenbrengt Het coronavirus veroorzaakt een ongekende opleving van gemeenschapsgevoel. Mensen zoeken elkaar op door het maken van digitale lokale netwerkjes, die soms een enkele straat beslaan, maar soms ook hele wijken.
  • Wijkpaleis Rotterdam-West Het was een geweldig feestje op 4 maart, toen het Wijkpaleis opende, een gemeenschapscentrum voor het hele stadsdeel Rotterdam-West. Maar volledig zorgeloos was de sfeer niet. Kort daarvoor, op 27 februari, was bij een 57-jarige ondernemer uit Loon op Zand de eerste corona-besmetting van Nederland vastgesteld.
  • Buurtcentrum Het Vogelnest: Een ander soort contact
    Ifor Schrauwen (1983) moest precies het tegenovergestelde doen van wat hij normaal doet; bewoners van de Vogelbuurt in Dordrecht in huis proberen te houden. Nog voordat de horeca dicht moest, sloot hij al de tot koffiehuis omgebouwde container.