7 Tips voor een paasbeste brunch

Nieuwsoverzicht

Het is bijna Pasen! Het perfecte moment om samen met je geliefden te brunchen. Met deze tips zet je een lekkere én verantwoorde paasbrunch op tafel voor je gasten. En je bestelt alles gemakkelijk online.

De Fruitmotor maakt heerlijke ciders en appelsprankels van Krenkelaars. Dat zijn restappels met een plekje of een vlekje, niet goed genoeg voor de supermarkt, maar heerlijk van smaak. Met de opbrengst van de verkoop maken ze de Betuwe nog mooier.

Bijna alle kruidenthee die in de winkels ligt komt uit het buitenland, vaak zelfs van buiten Europa. Maar (de meeste) kruidenthee kun je ook in Nederland laten groeien, bewijst Wilder Land. Het scheelt veel kilometers transport, is goed voor onze Nederlandse natuur en levert heerlijke thee op.

In hun eigen fabriek in Amsterdam doet Chocolatemakers alles zelf. Ze zijn het enige Nederlandse chocoladebedrijf dat elke schakel in de keten zelf in de hand heeft. Hierdoor kunnen ze alles zo duurzaam mogelijk doen. De speciale lentereep is gemaakt van melkchocolade met gekaramelliseerde melk en Amazonas cacao uit Peru. Een zachte, volle smaak die doet denken aan karamel en stroopwafels.

Koeck zonder kunstmatige conserveringsmiddelen, geur-, kleur- of smaakstoffen en geen druppel palmolie. Maar met kansen. De koecken worden namelijk gebakken door mensen die al een tijdje buitenspel staan in het leven, maar besloten hebben het roer om te gooien. Naast een betaalde baan helpt Koeckebackers ze ontdekken wat er nodig is om een succesvolle stap te zetten op de arbeidsmarkt.

Servetten, servies, kaarsen, kleding, sieraden en meer worden door Studio JUX gemaakt met respect voor mens en milieu. In hun atelier in Nepal en bij hun bedrijven in Europa geloven ze sterk in vrouwelijk ondernemerschap.

De veldboeketten van The Flower Family worden samengesteld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze talenten - denk aan mensen met lichamelijke of verstandelijke beperkingen, of vluchtelingen - worden bij hen opgeleid en kunnen op deze manier weer opbloeien in de maatschappij. De bloemen zijn direct afkomstig van Nederlandse kwekers die allemaal op een duurzame manier telen.

Na die heerlijke brunch moeten de tanden natuurlijk gepoetst. Maar elk jaar belanden 1,5 miljard plastic tandpasta tubes op stortplaatsen en in onze oceanen. Die vergaan niet en verstikken ons milieu. Een goed alternatief zijn de plasticvrije en 100% natuurlijke tandpastatabletten van Smyle.