5 Vragen aan Jitske Harms, Programmamanager Regeneratieve Economie

Nieuwsoverzicht

Hoe is het om te werken bij Stichting DOEN? Dat kunnen onze collega's zelf het beste vertellen. En daarom laten wij je graag met ze kennismaken! Vandaag stellen we vijf vragen aan Jitske Harms, Programmamanager Regeneratieve Economie bij Stichting DOEN.


1. Wat vind je het leukste aan je werk?
Innovatieve en inspirerende voorlopers spreken in binnen- en buitenland. Het scouten van innovaties, dat vind ik het allerleukste!

2. Waar ben je het meest trots op?
Dat we met lef financieren bij DOEN. We ondersteunen ondernemers in een zeer vroege fase, daar waar andere investeerders vaak nog zeggen; ‘leuk idee, maar dat is véél te spannend’. Daarmee willen we andere financiers inspireren en innovatie stimuleren.

3. Hoe vind je DOEN als werkgever?
Er werken veel inspirerende mensen bij DOEN, waar ik elke dag van leer. En werken vanuit een fantastisch duurzaam verbouwd pand dat bekroond is met het hoogst haalbare certificaat voor duurzaam verbouwen.

4. Wat is jouw favoriete door DOEN gesteunde initiatief en waarom?
Op dit moment volg ik PAKT met grote interesse, een initiatief dat herbruikbare glazen verpakkingen de norm wil maken. Ze zijn bij uitstek een voorloper in de glassector. Het is nog pionieren en de onderneming bevindt zich in een vroege fase, maar als het slaagt dan is de impact enorm.

5. Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Ik start de dag met een kopje koffie. Meestal is mijn dag gevuld met een mooie mix van afstemmen met collega’s - we werken altijd in duo’s aan projecten - en afspraken met bestaande en mogelijk nieuwe DOEN-partners.

Jitske en haar collega's Carol en Maarten op bezoek bij SELCO Foundation in India