DOEN Participaties investeert al meer dan 20 jaar in innovatieve duurzame en sociale startups. In ondernemers die risico’s durven te nemen om hun vaak baanbrekende ideeën tot leven te brengen en daarmee anderen te inspireren. Wij weten als geen ander dat het starten en bouwen van een bedrijf veel tijd, moed en doorzettingsvermogen vergt. Zeker in deze continu en snel veranderende maatschappij. En dat je als ondernemer op veel tegenwerking kunt stuiten. Wij staan de startups hierbij terzijde. Dit doen we enerzijds met geld. We stappen in een zeer vroege fase in en kunnen snel schakelen. Wij durven te DOEN. En we verbinden ons voor een lange periode. In goede en minder goede tijden. Daarnaast helpen we de startups zichtbaarder, groter en sterker te worden.

DOEN Participaties is volledig eigendom van en wordt gemanaged door Stichting DOEN. Stichting DOEN is opgezet door de Goede Doelen Loterijen.

Wij investeren altijd in de vroege fase van bedrijven. Wij durven risico te nemen. En maatschappelijke impact van een bedrijf komt bij ons altijd op de eerste plaats.
Fondsinvesteringen worden ook gedaan vanuit DOEN Participaties BV. Bij investeringen in het buitenland waar DOEN kennis mist over de lokale context of binnen een heel specifieke sector in Nederland, kan het effectiever zijn om via een investeringsfonds te investeren. Voorbeelden hiervan zijn het Gray Ghost DOEN Social Ventures Fund, BPI Southern Africa fonds en het Postcode Lottery Green Challenge Fund.

DOEN Participaties:

  • Impact staat centraal, dan pas financieel rendement
  • We investeren in de vroege fase
  • We durven risico te nemen

Het team

Daan Lameris
Wouter van Westenbrugge
Michelle de Rijk
Marc Rasmussen
Beau-Anne Chilla
Pamela ter Schiphorst